FUŽINSKE PLANINE IN TRIGLAV

Sobota in nedelja 28. in 29. julij 2018 ob 04. uri

 

 

Zberemo se v soboto ob 04.00 uri na parkirišču trgovine Mercator, od koder se z izrednim avtobusom odpeljemo proti Bohinju, kjer nas bodo v Stari Fužini pričakali kombiji, ki nas bodo odpeljali do planine Blato, kjer se bo pričelo naše potepanje po fužinskih planinah. Na planini se bomo razdelili v tri skupine.

 

Prva skupina se bo podala mimo planine Krstenica in planine Jezerce na Adama in Evo. Nato bodo pot nadaljevali čez Mišeljski preval na Velo polje do Vodnikove koče, kjer bodo prvi dan prenočili. (Skupino vodi Črepinšek Silvo, za pot bomo potrebovali 6 do 7 ur)

 

Druga skupina se bo prav tako podala najprej do planine Krstenica. Na planini se ločimo od prve skupine in po lovskih poteh osvojimo Krsteniški in Jezerski Stog, ter se nato čez Jezerski preval spustimo na Velo pole in do Vodnikove koče, kjer prav tako prenočimo. (Skupino vodi Ulaga Darko, za pot bomo potrebovali 7 do 8 ur)

 

Tretja skupina pa se bo mimo fužinskih planin (Krstenica, Jezerce, Velo Polje) podala do planinskega doma Planika od koder se bo povzpela na vrh Triglava in bo prenočila. (Skupino vodi Janžovnik Davor, za pot bomo potrebovali 10 do 11 ur)

 

Naslednje jutro, v nedeljo se bomo razdelili v dve skupini, prva skupina se bo spustila z Velega polja do Studorskega prevela in pod Draškima vrhovoma podala do Srenjskega prevala na Viševnik. Z Viševnika sledi spust na Pokljuko, kjer nas bo čakal avtobus. (Skupino vodi Črepinšek Silvo, za pot bomo potrebovali 6 do 7 ur)

 

Druga skupina se bo naslednje jutro mimo Konjskega prevala in Vodnikove koče podala na Tosc in se spustila nad planino Konjščico na Pokljuko do avtobusa. (Skupino vodi Janžovnik Davor in Ulaga Darko, za pot bomo potrebovali 7 do 8 ur)

 

Potrebujete dobro uhojene čevlje in pohodne palice. Kdor se bo udeležil ture na Triglav je potrebna popolna samovarovalna oprema (pas, samovarovalni komplet, rokavice in čelada). Hrana in pijača iz nahrbtnika, bo pa mogoče tudi topel obrok v planinskih domovih ob poti (Vodnikov dom in Planika). Ne pozabite dnevnike Slovenske planinske poti, kdor se bo podal na Triglav, ter planinske izkaznice zaradi uveljavljanja popusta za nočitev. Za vso pot bomo potrebovali približno šest do enajst ur na dan, glede na posamezno skupino. Podrobna časovnica pa je razvidna ob samem opisu ture.

 

Prijave zbiramo do 24.07.2018 oz. do zasedbe avtobusa na telefon 5701 944 ali 031 501 244. Zaradi lažjega načrtovanja ture se udeleženci prosimo prijavite v določeno skupino.

 

 

 

 

 

Pojdite z nami !

 

 

 

 

20 let PD Šempeter

Predstavljamo Vam brošuro, izdano ob 20. letnici PD Šempeter

vsebina

30 let PD Šempeter

Predstavljamo Vam brošuro, izdano ob 30. letnici PD Šempeter

vsebina

Savinjska planinska pot

Predstavljamo Vam Vodnik po Savinjski planinski poti.

vsebina