SAVINJSKA PLANINSKA POT - 3. DEL

sobota, 1. maj ob 7.00 uri

 

Spoštovane planinke in planinci !

 

 

Zberemo se na parkirišču trgovine Mercator, od koder se z izrednim avtobusom odpeljemo proti Trojanam oz. viaduktov v Zajasovniku, kjer se bo pričel tretji del naše poti po savinjski planinski poti. Pot nas takoj s avtobusne postaje  Jelševica, ki je ob Bolski (smer Trojane, nad viaduktom Baba) v zaselek Zlokraje. Hodili bomo po dobrem kolovozu po gozdu navzgor proti jugovzhodu,  do vasi  Limovce, kjer je prvi žig tretjega dela SPP. 

 

Nato nadaljujemo skozi zaselek Zg. Limovce in mimo Laznikove domačije  krenemo  protu Prvinam in od tam do Doma na Čemšeniški planini, kjer se bomo okrepčali in nato pot nadaljevali do najvišjega vrha Čemšeniške planine, Črni vrh, kjer je drugi žig tretjega dela SPP. Pot bomo nadaljevali po slemenu. Po nekaj minutah hoje bomo na razglednem Velikem vrhu (1186 m). Za tem pa bomo zavili levo in se spustili po vzhodnem pobočju  Krežetove planine do prevala pod Gunetom.

 

S prevala se spustimo navzdol po vzhodni strani Šije in pridemo na prevalu med Šijo  in Krvavico.  Tu se podamo na vrh Krvavice, kdor bo hotel pa se bo podal k Zajčevi koči, kjer bo počakal ostale udeležence, ki se bodo podali na Krvavico. Na Krvavico nas bo čakal tretji žig SPP in nato v Zajčevi koči še četrti, zadnji žig tokratnega potepanja po SPP. Do avtobusa, ki nas bo čakal v naselju Loke se bomo spustili skozi globel potoka Tesen.

 

Potrebujete dobro uhojene planinske čevlje, pohodne palice.  Hrana in pijača iz nahrbtnika, saj na poti zaradi epidemije ni oskrbovanih planinskih domov. Ne pozabite dnevnikov savinjske planinske poti. Za vso pot bomo potrebovali približno dobrih pet ur nezahtevne hoje.

 

Vse tiste, kateri se boste udeležili tega pohoda, opozarjamo, da se bomo držali priporočil NIJZ-a. Hodili bomo v skupinah po največ 10 pohodnikov, po potrebi nosili maske in držali varnostno razdaljo. To upoštevajte tudi pri prihodu na zbirno mesto.

 

Prijave zbiramo do  28.04.2021  oz. do zasedbe avtobusa na telefon 5701 944 ali 031 501 244.

 

 

 

 

POJDITE Z NAMI !

 

 

 

 

 

 

20 let PD Šempeter

Predstavljamo Vam brošuro, izdano ob 20. letnici PD Šempeter

vsebina

30 let PD Šempeter

Predstavljamo Vam brošuro, izdano ob 30. letnici PD Šempeter

vsebina

Savinjska planinska pot

Predstavljamo Vam Vodnik po Savinjski planinski poti.

vsebina