KOBARIŠKI STOL

sobota, 7. avgust ob 3.00 uri

pogled s kobariškega stola

Spoštovane planinke in planinci !

 

Zberemo se na parkirišču trgovine Mercator v Šempetru, od koder se z izrednim avtobusom odpeljemo v smeri Primorske, do Nove Gorice, proti Kobaridu, do vasi Breginj , kjer se bo naša pešpot začela.
 
Razdelili se bomo v dve skupini. Prva skupina bo šla iz Breginja mimo kapelice Sv. Marjete na vrh Kobariškega Stola in se vračala po planinski poti v Kobarid. Pot ni tehnično zahtevna, je dokaj strma, potrebna bo pazljivost zaradi zdrsa po travnatem pobočju. Za pot bomo potrebovali od 7-8 ur hoje. Potrebno bo kar nekaj kondicijske pripravljenosti.

 

Druga skupina se bo podala iz Breginja do kapelice Sv. Marjete in se vračala po isti poti v Breginj. Za pot bomo potrebovali okoli 3 ure hoje. Ta skupina se bo nato odpeljala v Kobarid, kjer si bomo ogledali Kobariški muzej.

Hrana in pijača iz nahrbtnika ,na poti ni koč. Skupina , katera se bo povzpela na Stol naj ima s seboj dovolj tekočine in zaščito proti soncu. Potrebna je tudi planinska oprema, dobro uhojeni čevlji, pohodne palice. Ne pozabite dnevnika Slovenske planinske poti, saj je Kobariški Stol del razširjene planinske poti. 
Prijave zbiramo do  04.08.2021  oz. do zasedbe avtobusa na telefon 5701 944 ali 031 501 244.  

 

 

 

POJDITE Z NAMI !

 

 

 

 

20 let PD Šempeter

Predstavljamo Vam brošuro, izdano ob 20. letnici PD Šempeter

vsebina

30 let PD Šempeter

Predstavljamo Vam brošuro, izdano ob 30. letnici PD Šempeter

vsebina

Savinjska planinska pot

Predstavljamo Vam Vodnik po Savinjski planinski poti.

vsebina