POHOD PO MEJAH GROFIJE ŽUSEMSKE

sobota, 26. september ob 8.00 uri

 

 

Spoštovani, 


Zberemo se na parkirišču trgovine Mercator v Šempetru, od koder se z izrednim avtobusom odpeljemo na Kozjansko. Voden pohod po Kozjanskem in izven Kozjanskega parka se bo pričel pri bifeju na Prevorju pod cerkvijo Sv. Ane. Ogledali si bomo obeležje cefizlja Guzeja, ki je po Kozjanskem »ušpičil« kar nekaj »vragolij«. Po ogledu Prevorja se bomo povzpeli na hrib Javoršico (545mnv). Po grebenu bomo nadaljevali hojo mimo Počivala in se mimo partizanske bolnišnice v Javoršici spustili do kmetije Bah, kjer sledi zaključek s kosilom in še kaj…


KOT VSAKO LETO SE BOMO TUDI LETOS SPOMNILI NAŠIH SLAVLJENCEV, JIM ČESTITALI IN SE Z NJIMI POVESELILI.


Nikar ne zamudite enkratnega potepanja po še skoraj neokrnjenih obronkih Kozjanskega, kjer se še vidi izginjajoča stara premična in nepremična kulturna dediščina ob novem neizogibnem civilizacijskem napredku. Ob poti si bodo izginjajoči sadovnjaki podajali roko s sodobnimi nasadi sadnega drevja, propadajoče kočarije z novimi kmetijami, skromne stare stavbe z velikimi modernimi hišami, razdrobljena stara polja z velikimi njivami, stari travniki s sodobnimi, z električno ograjo ograjenimi pašniki, stare vinske kleti z vikendi… Prav po tej poti, kjer bomo hodili, so nekoč jahali  grofje žusemski k svojim ljubim. Pozneje se je tod klatil cefizelj Guzej. Med 2. sv. vojno pa je po tej poti hodila zaščitna brigada XIV. divizije… Po tej poti nas bo vodil naš planinski prijatelj g. Ivan Šalamon.


Pohod je primeren za vse starosti, ker bomo za pešpot potrebovali dobre 3 ure hoje po nemarkiranih vaških cestah, kolovozih in travnikih. Ne pozabite pa pohodnih palic, primerne obutve in obleke, ter obilico dobre volje.


Prijave zbiramo do srede 23.09.2020, oz. do zasedbe avtobusa na tel. 5701 944 ali 031 501 244.

 

 

NAVODILA ZA AVTOBUS:

 

Navodila Vlade RS in NIJZ z dne 29. 4. 2020 ter PZS z dne 29. 5. 2020:

 

V kolikor imate znake bolezni ali ste bili v stiku z osebo za katero obstaja verjetnost okuženosti, prosimo, da se udeležbi  odpoveste!

 

Zaščita med voznikom in potniki.

 

 • V avtobusih, kjer še ni zagotovljena fizična ločitev voznika, mora biti med voznikom in potniki zagotovljena medosebna razdalja 1,5 metra.

 

 • Voznik mora ves čas pravilno nositi masko, ki jo menja po potrebi oziroma vsaj na 2 do 3 ure. Maske se med nošenjem ne sme dotikati.

 

 • Smer gibanja potnikov. Vstopna in izstopna vrata na vozilu naj bodo označena in ločena. Dokler ni vzpostavljena fizična pregrada med voznikom in potniki, se dovoli vstop in izstop le pri zadnjih vratih in se prepreči dostop do voznika za prvo vrsto sedežev.

 

HIGIENSKA PRIPOROČILA ZA IZVAJANJE AVTOBUSNEGA PREVOZA POTNIKOV:

 

 • Dokler se ne uredijo fizične pregrade pri šoferju: na postaji najprej potniki izstopijo in držijo zadostno medosebno razdaljo.
 • Nato začnejo potniki vstopati in tudi držijo varnostno razdaljo.
 • Nakup vozovnic. Na avtobusu ne poteka prodaja vozovnic dokler niso nameščene fizične pregrade z odprtino za prodajo vozovnic.

 

 • Higiena rok potnikov.

 

 • Ob vstopnih/izstopnih vratih avtobusa mora biti nameščeno razkužilo za roke za potnike.
 • Potniki si morajo pred vstopom v avtobus obvezno razkužiti roke, enako svetujemo tudi ob izstopu.
 • Obvezna uporaba maske za potnike. Za potnike je ves čas trajanja prevoza obvezna uporaba maske, ki prekrije nos in usta.

 

 • V času nošenja maske se je oseba ne sme dotikati, saj bi na tak način lahko prišlo do onesnaženja rok in nevarnosti prenosa okužbe na druge predmete in osebe.
 • Razdalja med potniki. Potniki naj čakajo na vstop v vozilo tako, da bodo med seboj vzdrževali zadostno medosebno razdaljo.
 • Potniki so tudi v vozilu dolžni vzdrževati zadostno medosebno razdaljo.
 • Medosebna razdalja: 1.5 - 2 metra. Večina kužnih kapljic namreč v tem dometu pade na tla in/ali izhlapi.
 • Higiena vozila.
 • Potniki naj se čim manj dotikajo katerihkoli površin v avtobusu;
 • Tekom vožnje je treba zagotavljati intenzivno prezračevanje vozila z zunanjim zajemom zraka, možnosti prezračevanja s kroženjem notranjega zraka v vozilu naj se ne uporablja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pojdite z nami !

 

 

 

 

20 let PD Šempeter

Predstavljamo Vam brošuro, izdano ob 20. letnici PD Šempeter

vsebina

30 let PD Šempeter

Predstavljamo Vam brošuro, izdano ob 30. letnici PD Šempeter

vsebina

Savinjska planinska pot

Predstavljamo Vam Vodnik po Savinjski planinski poti.

vsebina