GRINTOVEC ( 2558 m )

sobota 20. avgust 2022 z odhodom ob 4. uri

 

 

Spoštovane planinke in planinci !

 

 

Zberemo se na parkirišču trgovine Mercator, od koder se s posebnim avtobusom mimo Kamnika in izvira reke Kamniške Bistrice odpeljemo do parkirišča v Koncu, kjer se prične naša pot na Grintovec. S parkirišča pri tovorni žičnici se bo naša pot usmerila po zmerno vzpenjajoči poti, ki sprva poteka po gozdu. Ob prihodu iz gozda se pot nekoliko strmeje v ključih vzpne do Kokrskega sedla, kjer se nahaja Cojzova koča. Tu se bomo razdelili v dve skupini.


PRVA SKUPINA  se bo podala po zelo zahtevni poti s Kokrskega sedla v smeri bivaka pod Grintovcem. Sprva se povzpne na Mala vratca in nato sledi spust po izpostavljenem pobočju in nato prečenje vse do bivaka pod Grintovcem. Od bivaka bomo nadaljevali proti razpotju, kjer se bomo levo usmerili po svetu škrapelj in brezen proti Mlinarskem sedlu. Od tu pot postane zahtevnejša in nas po izpostavljenem grebenu vodi vse do vrha. Sestopili bomo čez streho na Kokrsko sedlo.  Skupaj s spustom bomo za pot porabili približno 11 ur hoje. Za  pot je potrebna čelada in samovarovalni komplet.


DRUGA SKUPINA  se bo podala po lažji za hojo nezahtevni poti čez streho na vrh Grintovca. S Kokrskega sedla bomo krenili desno v smeri Grintovca in Kočne. Sprva po nekoliko strmejši poti, ki pa kmalu nekoliko popusti in po krajšem prečenju pridemo v območje tako imenovanih Kam. Tu se na razpotju levo usmerimo na streho Grintovca in se v ključih podamo vse do vrha. Skupaj  s spustom bomo za pot porabili približno 10 ur hoje.


Na vrhu se obe skušini združita in skupaj odidemo na sedlo po lažji poti.


Kdor misli, da so mu obe poti do vrha Grintovca prezahtevna, bo lahko ostal s TRETJO SKUPINO na Kokrskem  sedlu in  opravil krajšo krožno pot po sedlo in se okrepčal v koči na sedlu do prihoda skupine z vrha.


Hrana in pijača iz nahrbtnika ali v domu na Kokrskem sedlu. Potrebujete dobro uhojene čevlje, pohodne palice, ter seveda obvezno opremo za visokogorje. Ne pozabite dnevnika SPP, ter dovolj tekočine.

 


Prijave zbiramo do srede 17.8.2022 na tel. oz. zasedbe avtobusa na tel. 5701 944 ali 031 501 244.

 

POJDITE Z NAMI !

 

 

 

 

20 let PD Šempeter

Predstavljamo Vam brošuro, izdano ob 20. letnici PD Šempeter

vsebina

30 let PD Šempeter

Predstavljamo Vam brošuro, izdano ob 30. letnici PD Šempeter

vsebina

Savinjska planinska pot

Predstavljamo Vam Vodnik po Savinjski planinski poti.

vsebina